Diş Beyazlatma

    Diş beyazlatma yani BLEACHİNG işlemi diş renginin tonunu açarak daha beyaz bir gülüşe sahip olmanızı sağlar.

    Doğal diş tonunuz koyu olabilir. Ya da gün içerisinde sık tüketilen alışkanlıklar yüzünden, dişleriniz beyaz görünmüyor olabilir. Dişler düzenli olarak fırçalansa da, çoğu zaman diş sararmaları önlenemez.

    Dişlerde meydana gelen renklenmeler, diş beyazlatma (bleaching) işlemi ile giderilebilir Diş beyazlatma işlemi diş taşı temizliği işlemi sonrası yapılan polisaj işleminden oldukça farklıdır. Diş beyazlatma işleminde dişin kendi renk tonu 2-3 ton kadar açılabilmektedir. Diş beyazlatma işlemi hekim tarafından ofis ortamında uygulanan ofis tipi beyazlatma (ofis bleaching) ve hastadan alınan ölçülerle hastanın kendisine verilen şeffaf bir plak sayesinde daha düşük oranlı beyazlatma ajanları içeren jellerle hastanın kendisinin evde uygulayacağı ev tipi beyazlatma (home bleaching) olarak uygulanabilir. 

    Kişiden kişiye değişen faktörlere bağlı olarak değişmekle birlikte, dişlerdeki beyazlık 3 ay ile 3-4 yıl arasında devam eder. Çay, kahve ve sigara kullanımı fazla olan bireylerde, kazanılmış olan beyazlığın ömrü daha kısa olmakla birlikte, diğer bireylerde beyazlığın ömrü çok daha uzun olabilir.

    Hekim kontrolünde olmayan ve hastaların eczanelerden temin edebildiği ya da evde kendilerinin uyguladığı yöntemleri kesinlikle tasiye etmiyoruz. Her dişin kendine özel bir doygunluk noktası bulunmaktadır. Bu noktayı aştıktan sonra dişleriniz beyazlamayacağı gibi mine tabakasına da zarar verirsiniz. Bu sebeple muhakkak hekimin kontrolünde beyazlatma yapılmasını öneriyoruz.

    İki çeşit yöntem bulunmaktadır:

    Ofis Tipi Beyazlatma (Ofis Bleaching)

    Ofis tipi beyazlatma tüm beyazlatma sistemleri içerisinde en etkili yöntemdir. Klinikte gerçekleştirilen beyazlatma işleminde kullanılan beyazlatıcı ajanların peroksit oranları daha yüksek olduğundan beyazlatma daha hızlı olur. 

    Diş beyazlatma işlemi uygulanmadan önce; daha etkili bir sonuç almak için, hastaya beyazlatma öncesi diş taşı temizliği yapılması gerekmektedir. Seanslar öncesi ve sonrası hastadan fotoğraf alınarak, renk tespiti yapılmaktadır. Uygulanacak seans sayısı dişteki renklenmeye göre değişmektedir. İşlem öncesi diş etlerinin üzeri zarar görmesini istemediğimiz için koruyucu bir bariyer ile kapatılır ve sonrasında beyazlatma jeli dişlere uygulanır. Seanslar arasında hastanın renklendirici gıdalardan (çay, kahve, şarap vb.) uzak durması ve sigara kullanımını en aza indirmesi istenmektedir. Beyazlatma seansları arasında hassasiyetler görülebilmektedir fakat; kullanılacak olan hassasiyet giderici diş macunları ile bu hassasiyetler ortadan kalkmaktadır.

    Ev Tipi Beyazlatma (Home Bleaching)

    Ev tipi olarak adlandırdığımız beyazlatma sisteminde, yine renk saptanıp hastadan tedavi öncesi alınan ölçü sayesinde hastaya uygun şeffaf bir plak üretilir. Evde tipi diş beyazlatma işleminde daha düşük yüzdeli “Karbamid Peroksit” içeren beyazlatma ajanları kullanılır. Hazırlanan şeffaf plak ve beyazlatıcı ajan içeren tüpler hastaya verilerek dişlerine nasıl uygulayacağı hekim tarafından anlatılır. Hasta, ilacı diş hekiminin önerileri doğrultusunda uygular. Haftalık kontrollerle tedavinin nasıl gittiği izlenerek gereken değişiklikler yapılır. Hastaya hangi yöntemle beyazlatma uygulanacağına diş hekimi ve hasta birlikte karar vermelidir.

    Ağız Diş ve Çene Cerrahisi

    Ağız Diş ve Çene Cerrahisi

    Ağız içi sistemik ve lokal hastalıkların tanı ve tedavisinin yanı sıra, diş çekimleri, gömülü diş operasyonları ve ağız i&cced
    İmplantoloji

    İmplantoloji

    Diş implantlarının genel tanımını "eksik dişlerin yerine çene kemiklerine uygulanan ve protezlere destek veren yapay kökler" olarak özetleyebil
    Endodonti

    Endodonti (Kanal Tedavisi)

    Kanal tedavileri, çürümüş ve enfeksiyon kapmış dişleri tedavi etmek ve onarmak amacıyla tercih edilen tedavilerdir.
    Periodontoloji

    Periodontoloji

    Periodontoloji, dişleri çevreleyen dokularda, diş etlerinde ve diş köklerini saran kemiklerde, meydana gelen hastalıkları ve bu hastalıkların tedavisi ile bireb
    Ortodonti

    Ortodonti

    Ortodonti tedavisi, dişleri ağız içerisinde çapraşıklıktan kurtararak doğru dizilimini yapan tedavi dalıdır.
    Pedodonti

    Pedodonti

    Çocukların ağız ve diş sağlığını hedefleyen bilim dalıdır.
    Estetik Diş Hekimliği

    Estetik Diş Hekimliği

    Dudaklar, dişler ve diş etlerinin her birinin ayrı ayrı ve birlikte bir uyum içinde olması yüz estetiğinin en önemli parçasıdır.
    Restoratif Diş ve Tedavisi

    Restoratif Diş ve Tedavisi

    Restoratif diş ve tedavisi, diş sert dokularında çürük ya da çürük dışı sebeplerden meydana gelen madde kayıplarını onaran, kaybolmuş olan estetik ve fonksiyonu
      • Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır.